Leírás Lovas étterem Engedje meg, hogy néhány szóval bemutatkozzunk, megismertessük Önnel vállalkozásunkat, tevékenységünket. A Piknik '97 Bt. egy családi vállalkozás, elsődleges tevékenységünk az éttermi vendéglátás, emellett szabadtéri gasztronómiai és lovas programok, valamint incentive programok szervezésével foglalkozunk. Vállalkozásunk üzemelteti a Lovas Éttermet, a Szalajka-völgy legelső éttermét, mely közvetlenül a 2000. évi II. Lovas Világtalálkozó helyszínével, a világbajnoki fogathajtó stadionnal szomszédos. Szabadtéri grillkemencével ellátott, 120 fős, hangulatos fedett teraszunk, valamint télen is üzemelő, 70-80 fős éttermi részünk csoportos étkezések lebonyolítására is kiválóan alkalmas. Nagyobb létszámú rendezvényekre még egy 200 fős rendezvénysátor is az Önök rendelkezésére áll. Nagy gyakorlattal rendelkezünk különböző csoportos rendezvények-csapatépítő tréningek, állófogadások, sajtótájékoztatók, VIP fogadások, grillpartik, incentive programok, esküvők és egyéb családi és vállalati rendezvények-szervezésében és lebonyolításában. Minden évben megrendezzük a nemzetközi hírű szarvasgomba vadászatot a Szalajka-völgyben. Konyhánk nemzetközi, specialitásaink a pisztráng- és vadételek, valamint az országban egyedülálló ÓRIÁSVASALÓBAN készült ételeink. Reméljük, ajánlatunk felkeltette érdeklődésüket, és vendégeiket, munkatársaikat, üzleti partnereiket mielőbb vendégünkként üdvözölhetjük éttermünkben, programjainkon. Bármely, a menüajánlatot vagy a programokat érintő kérdésben készséggel állunk rendelkezésére.
Látnivalók, programlehetőségek a környéken: Pisztrángsütés Vendégeinket helyi idegenvezető várja Szilvásváradon, a szalajka-völgyi erdei kisvasút állomásán. Kb. 20 perc vonatozás után érkeznek vendégeink a kisvasút végállomására, a csodálatos természeti környezetben lévő Gloriett-tisztásra, ahol kollégáink pálinkás köszöntővel várják őket. A köszöntés után röviden ismertetjük vendégeinkkel a pisztráng szabadtűzi sütésének fortélyait, majd a vendégek nyársra tűzött pisztrángot és szalonnát kapnak, maguk sütik készre ebédjüket, melyben kollégáink természetesen segítenek. A ropogósra sült pisztránghoz idénysalátát, friss kenyeret, ebéd után, desszertként pedig gyümölcsöket kínálunk. A program közben vendégeink hordóból lopózott bort kóstolhatnak. A bátrabb vendégek kipróbálhatják a borivás magasiskoláját, közvetlenül lopóból kortyolhatják az egri borvidék kiváló levét, az Egri Leánykát. A borfogyasztás korlátlan! A program szalajka-völgyi sétával zárul, melynek során vendégeink megtekinthetik a csodálatos szépségű Szalajka-völgy látnivalóit: a Fátyol-vízesést, a Szabadtéri Erdei Múzeumot, a Szikla-forrást és a pisztrángtenyészetet.